Sommerferie-koncept bliver ikke en realitet

Vores nye koncept ”Hjemme hos Cirkus Mascot” bliver desværre ikke en realitet.
Her har du mulighed for at læse hvorfor i den pressemeddelelse som vi udsendte torsdag d. 27. Maj:

Hvem i alverden er den klovn… 

….der ikke har forstået systemet? Cirkus er, som andre dele af dansk kulturliv, udfordret af både covid-pandemien og håndteringen af samme. Cirkus Mascot har igen måttet aflyse allerede planlagte forestillinger, workshops og rundvisninger på cirkusgården – men i år fordi SIRI, Styrelsen for International Rekruttering og Integration, ikke ser sig i stand til at gennemføre en ellers standardiseret procedure, og udstede tilladelse til vores husklovn gennem 18 år.

Vores ukrainske klovnefamilie, familien Gulyamov kan ikke rejse til Danmark og deltage i vores sommerarrangementer, fordi der – i år – ikke kan gives en tilbagerejsetilladelse til familien, så længe SIRI sagsbehandler Gulio, vores klovns, ansøgning om forlængelse af arbejds- og opholdstilladelse, som er søgt i oktober. Den er, siger de, landet i bunden af bunken, da man først håndterer førstegangsansøgninger.

Vi har, i Cirkus Mascot, nu beskæftiget den samme klovn i 18 år og kan ikke uden videre erstatte ham med en anden. Vores publikum forventer at møde Gulio, når vi slår dørene op. Vi havde håbet det samme.

Vi har været lukket ned både sidste år og i år, fordi arealkravet betyder, at vi kun vil kunne spille for 127 mennesker – og det er ikke rentabelt. Derfor er vores sæson ikke startet som vi plejer i marts måned. Som alternativ – og økonomisk fundament for vores cirkus overlevelse – havde vi planlagt 60 cirkusforestillinger med tilhørende workshop og rundvisning, nu hvor hjælpepakkerne udfases den 30. juni. Intet af det kan gennemføres.

Vi har stor forståelse for en pandemi som et vilkår, ingen kan gøre noget ved – men håndteringen, der skal underbygge de små danske virksomheders overlevelse, den synes vi godt, man kan stille krav til!

Flere blogindlæg

Covid-19

HATTEN AF FOR KULTUREN

For mange dufter sommeren af cirkus. Jublende børn og deres medbragte voksne bænket med udsigt til den muntre fyr med den røde næse. Ham, som

Læs mere »